Een blik op het leven als IT-Consultant: Sven geeft een kijk op alle ins & outs.

Nieuwsgierig hoe het is om te werken als IT-consultant bij Bizztalent, en hoe wij het aanpakken om nieuwe medewerkers te verwelkomen?

Dan ben je hier aan het juiste adres. Sven geeft hier zijn ervaringen en perspectieven mee!

Mijn onboarding bij Bizztalent verliep vlot. Als pas afgestudeerde zocht ik naar mijn eerste baan, en toen merkte een Accountmanager van Bizztalent mijn LinkedIn-profiel op. Na een boeiend telefonisch gesprek, gaf Bizztalent mij een kans. Ik nam de opportuniteit aan en kwam bij Bizztalent aan boord.”

Als ik interesse heb in nieuwe technologieën, kan ik bij HR aankloppen voor ondersteuning en opleidingsmogelijkheden.”

Bizztalent heeft me waardevolle training en ondersteuning geboden om mijn carrière in de IT te starten. Ze vroegen me om een Red Hat-opleiding te volgen en gaven me toegang tot cursussen op het Udemy platform, dit werd begeleid door HR-manager Louise. Ik kon altijd bij haar terecht voor extra informatie of hulp met certificeringsexamens. Als ik interesse heb in nieuwe technologieën, kan ik bij HR aankloppen voor ondersteuning en opleidingsmogelijkheden.

Mijn werk in verband met Red Hat draait om het beheer van Linux-servers, waarop verschillende applicaties draaien. Het hoofddoel is om te leren hoe je met Red Hat Linux werkt, zodat ik problemen die zich op de servers voordoen, kan onderzoeken en oplossen. Wat dit voor mij uitdagend maakte, is dat ik net van school kwam en mijn kennis voornamelijk gericht was op Windows-systemen. Het interessante aspect van dit werk is dat je in een volledig nieuwe omgeving terechtkomt en continu nieuwe dingen ontdekt.

Er zijn verschillende soorten taken die ik regelmatig uitvoer, zoals:

  • Opvolging van AWS-certificaten: Wekelijks houd ik ons Excel-blad met AWS-certificaten up-to-date. Ik controleer welke certificaten binnenkort verlopen en neem contact op met de verantwoordelijke personen om ervoor te zorgen dat deze vernieuwd worden.
  • Opzetten/​Verwijderen van servers: Met behulp van Foreman kan ik eenvoudig servers uitschakelen die niet langer nodig zijn en na een bepaalde grace period’ verwijderen. Ook kan ik nieuwe servers opzetten voor nieuwe technologieën die worden geïntroduceerd. Hierbij gaat het echter voornamelijk om de basisconfiguratie van de server, niet om de technologie zelf.
  • DNS/DHCP-aanpassingen: Ik pas DNS- en DHCP-instellingen aan door configuratiebestanden te bewerken op basis van de door mij ontvangen informatie.
  • Monitoringtools: Het gebruik van monitoringtools stelt me in staat om problemen te onderzoeken en te voorkomen voordat ze zich voordoen, waardoor de systeemstabiliteit wordt gewaarborgd.
  • Upgrades: Ik voer upgrades uit voor verschillende technologieën, wat soms behoorlijk complex kan zijn en waarbij ik mijn automatiseringscode volledig moet herzien om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
  • Automatisatie en scripting: Een groot deel van mijn werk bestaat uit het schrijven van automatisatiecode en scripts om handmatige taken te verminderen en de efficiëntie te verbeteren.”
Sven 1x1 v2

Meer weten over de Bizztalent cultuur?

Wat ik het leukste vind, is gebruikers helpen met het terughalen van verloren bestanden of vergelijkbare problemen.”

Mijn typische werkdag begint met het bekijken van openstaande tickets en deze zo snel mogelijk op te lossen. Dit varieert van eenvoudige taken zoals het toevoegen van schijfruimte tot complexere zaken zoals het upgraden van software via automatisering. Wat ik het leukste vind, is gebruikers helpen met het terughalen van verloren bestanden of vergelijkbare problemen. Het geeft voldoening om te zien dat ze tevreden en opgelucht zijn dat ze belangrijke gegevens niet zijn kwijtgeraakt.

Het moet voor Bizztalent erg uitdagend zijn om zoveel werknemers op te volgen. Er zijn echter regelmatige opvolgmomenten. Als je met problemen zit, kun je altijd contact opnemen met HR of je Account Manager voor ondersteuning.

Wat betreft de opleidingen binnen Bizztalent, ben ik erg tevreden. Ze hebben een erg ruim aanbod en als je iets interessants tegenkomt of als je klant specifieke opleidingen vereist, hoef je alleen maar contact op te nemen met HR, en zij zullen een passende oplossing vinden.”

Managers en HR zijn altijd beschikbaar en streven ernaar ervoor te zorgen dat je je thuis voelt bij het bedrijf.”

Wat Bizztalent onderscheidt van andere IT-consultancybureaus in de sector, is het jeugdige en energieke karakter van het bedrijf. Het personeel zet zich dagelijks in om hun beste prestaties te leveren. Accountmanagers en HR zijn altijd beschikbaar en streven ernaar ervoor te zorgen dat je je thuis voelt bij het bedrijf.”

"Bizztalent is echt een jong en dynamisch bedrijf dat veel energie uitstraalt. Ze zijn erg verwelkomend en informeel."- Feedback uit werknemersenquête 2021

Werken bij Bizztalent?