IMG 2612 2

Hoe IT-talent aanwerven

Het is een deuntje dat steeds opnieuw wordt gespeeld: IT Talent is moeilijk te vinden en moeilijk te bereiken. Maar als u concurrerend wil blijven en de digitalisatie wil volgen, wordt u gedwongen om creatieve manieren te vinden om IT Professionals aan te trekken.Het is echter niet alleen uw HR-afdeling die creatief moet zijn in het vinden van IT Infrastructuur Talenten. Ook u als IT-leader kunt verschillende dingen doen om uw HR-afdeling te ondersteunen en zo een concurrentievoordeel behalen in de war-for-talent. Maar wat kunt u doen? Waar begint u?

In onze white paper How to Hire IT Talent” delen we een paar basisprincipes over hoe u als IT Hiring Manager met uw inspanningen de werving van IT-talenten een boost kunt geven.

Ik zoek een IT-consultant

Kort samengevat geeft deze white paper inzicht in:

  • Waar IT Talent zich schuilhoudt & hoe u uw focus kunt verdelen;
  • Hoe u als IT Manager dat IT Talent bereikt

Waar verstopt IT-talent zich?

Er zijn meerdere plaatsen waar IT-professionals te vinden zijn. Deze plaatsen, of talent pools”, identificeren is één ding, maar een duidelijke Talent Roadmap hebben voor uw IT-afdeling is een ander. Als IT-leider hebt u een specifieke strategie voor de technologische innovaties van de komende jaren. Het is dus noodzakelijk om de tijd te nemen en ook een specifieke strategie voor uw talent te ontwikkelen.

Het is een stappenplan dat wordt afgestemd op uw eigen organisatie en wanneer het goed in kaart wordt gebracht, kunt u als IT Hiring Manager focus houden om IT Talent op die specifieke plaatsen te vinden. Het gaat om het definiëren van uw supply chain van talent. Of dat nu intern of extern is.

Hoe bereikt u IT-talent?

U hebt gedefinieerd waar talent te vinden is, maar hoe bereikt u ze? In deze tijden wordt een IT-professional gespamd door recruiters, en hen te pakken krijgen is een ontmoedigende taak. Het belangrijkste om in gedachten te houden als IT Manager is om in een vroeg stadium waarde te creëren. Het heeft geen zin om meteen een vacature te sturen. Daar zit geen waarde in, en waarschijnlijk bent u al te laat.

Waarde creëren is onvoorwaardelijk contact maken met IT-professionals en inzichten delen. Het gaat om het winnen van vertrouwen om de relatie in latere stadia om te zetten.

Maar waardecreatie kan ook van binnenuit komen. Wanneer u een interne talentenpool identificeert, gaat waardecreatie hand in hand met werknemerservaring en betrokkenheid. Het geeft u de mogelijkheid om die verborgen IT-talenten binnen de organisatie aan te boren.

Conclusie

Hoewel het tekort in de IT-sector structureel is, betekent dit niet dat u als IT Hiring Manager het heft niet in eigen handen kunt nemen. Door een slimme structuur op te zetten, kunt u een enabler zijn voor uw HR-afdeling en IT Talenten sneller vinden dan uw concurrenten.

Wilt u graag meer inzicht in hoe IT Talent te vinden & te werven? Lees erover in onze whitepaper!

Ik zoek een IT-consultant