DSC1741

Case study: Expertise & naadloze aansluiting

Net als veel andere snelgroeiende bedrijven werd Globachem geconfronteerd met diverse uitdagingen, zoals de krapte op de arbeidsmarkt en de noodzaak om de IT-organisatie te professionaliseren en te standaardiseren. 

Philippe, IT-manager bij Globachem, benadrukte de complexiteit van deze kwesties: We hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om IT-processen en procedures vast te leggen en up-to-date te houden. Daarnaast stonden we voor de uitdaging om de juiste digitale tools te selecteren om al deze waardevolle informatie te beheren.”

Ik zoek een IT-consultant

SCENARIO

Globachem, een toonaangevend familiebedrijf in de agrochemische sector, heeft als missie om land- en tuinbouwers te ondersteunen bij het optimaliseren van hun productie. Met een focus op innovatie en registratie van gewasbeschermingsmiddelen dragen ze bij aan de productie van voldoende en veilig voedsel voor de groeiende wereldbevolking.

De IT-organisatie van Globachem is nog vrij jong.
Een tweetal jaar geleden besloot men om een interne IT-afdeling in te richten, waar dat voorheen werd uitbesteed aan een externe IT Service Partner. Door de ambitieuze IT Roadmap van Philippe was er echter snel duidelijk dat men nood had aan een sterke IT Generalist die het interne team zou vervoegen. De focus zou hier voornamelijk liggen op de operationele support naar eindgebruikers toe en de ondersteuning bij een aantal belangrijke digitalisatieprojecten.

De uitdagingen waar ik toen mee geconfronteerd werd, waren enerzijds de interne doelen en de krapte op de arbeidsmarkt, zeker voor IT-profielen. Dat heeft er voor mij ook toe geleid om de detacheringsmarkt te gaan bekijken.“ - Philippe, IT-manager

OPLOSSING

Philippe zocht een partner die de specifieke behoeften van Globachem begreep, open communicatie kon aanbieden en in staat was om snel en kwalitatief te reageren. Vanuit een eerste intake meeting ging Bizztalent aan de slag met de specifieke competenties die Globachem zocht in hun nieuwe IT-collega. 

Yuri, Sales Manager bij Bizztalent, benadrukte hierbij het belang van een heldere intake meeting: We kijken tijdens zo een meeting niet enkel naar de gevraagde technische skills, maar proberen ook aan te voelen wat voor type persoon of persoonlijkheid zou passen binnen de omgeving. Technische zaken kan je aanleren. Een cultural fit, is vaak al moeilijker. We gaan ook streng te werk in onze screening. We mikken op een maximum van 2 à 3 profielen die we voorstellen met een matchingsgraad van 95%. De overige 5% hangt af van de klik die er effectief is tussen klant en consultant. Enkel op die manier kunnen we er voor zorgen dat onze partners snel geholpen zijn met een minimum aan effort langs hun zijde”.

Na slechts twee interviews ontmoette Philippe de juiste kandidaat voor hun omgeving.
Wat initieel een project van drie maanden was, is ondertussen uitgegroeid tot een langdurige samenwerking van meer dan een jaar. Daarnaast streven we naar continue verbetering door op geregelde tijdstippen een evaluatiemoment in te plannen.

RESULTAAT

Globachem kreeg expertise in huis waardoor het interne IT-team de kans kreeg om te groeien en te leren. Uiteraard was dit een mooie wisselwerking waar er sterk werd ingezet op waardevolle kennisdeling. Daarnaast heeft het inzetten van de IT-consultant op verschillende andere gebieden geholpen. Door extra mankracht nam de tijdsdruk af, wat meer ruimte bood om te focussen op het verbeteren en standaardiseren van werkprocessen. Dit leidde bijvoorbeeld tot een verbeterde efficiëntie en een sterkere beveiliging. 

Philippe concludeert: Als bedrijf in volle groei moet je soms ook kijken naar alternatieve formules. De staffingoplossing van Bizztalent was daar voor ons een waardevolle keuze. We werden snel geholpen met de juiste expertise, en merken daarbij een positieve impact voor zowel IT als de gehele organisatie. Ik kan met trots zeggen dat de IT-afdeling binnen Globachem ondertussen een echte business partner is geworden”.


Ik zoek een IT-consultant