FOTO SAM BARO en Bizztalent 2

Bizztalent zet groei verder onder de vleugels van Planet Group

Met de overname van het Antwerpse Bizztalent zet het Belgische Planet Group nog sterker in op flexibele en tijdelijke staffing voor de IT-sector. De twee bedrijven vonden een overduidelijke match bij elkaar: niet alleen in de manier waarop hun activiteiten elkaar aanvullen, maar ook in de mensgedreven cultuur waarvoor ze staan.

Na de overname van Solid Talent in februari heeft de Belgische Planet Group haar 3de acquisitie in één jaar tijd afgerond: met het Antwerpse Bizztalent verhoogt de Gentse specialist in flexibele en tijdelijke staffing zijn toegevoegde waarde in de IT-sector. Planet Group is daar al sterk aanwezig via IT-Planet, maar met de activiteiten van het nieuwe zusterbedrijf breidt het die aanwezigheid nu stevig uit, met een diepe focus op staffing van experten in IT-infrastructuur, binnen de domeinen van o.a. support, system en network engineering, waar al sinds 2012 de kernactiviteiten van Bizztalent liggen.

Complementair

Planet Group neemt Bizztalent grotendeels over van Jan Rombouts, Nick Smeyers en Soheel Latifi. De drie partners van het bedrijf behouden samen een minderheidsaandeel van 15%. Ze blijven operationeel aan boord, en zullen hun bedrijf verder uitbouwen binnen de Planet Groupstructuur. IT-Planet en Bizztalent blijven onafhankelijk van elkaar, maar zullen samen een complementaire koers varen onder de vleugels van Planet Group”, zegt Planet Group CEO Sam Baro. De overname geeft beide bedrijven samen een nog grotere marktpositie binnen IT consulting, en we vullen enorm sterk elkaars activiteiten aan. Door deze consolidatie kunnen we onze medewerkers nog meer kwalitatieve projecten aanbieden, en onze klanten nog beter bedienen met ervaren consultants.

Next level

Geografisch ligt het hoofdkantoor van Bizztalent in Antwerpen, terwijl IT-Planet hoofdzakelijk vanuit Gent opereert. Met de extra kantoren van Planet Group in o.a. Groot-Bijgaarden, Antwerpen, Hasselt & Knokke wordt de volledige Vlaamse en Brusselse regio getackeld. Bizztalent heeft 120 bedienden op zijn payroll staan, aangevuld met 15 freelancers. IT-Planet, goed voor zo een 165 consultants, daarentegen, werkt vooral met die laatste. Met de overname heeft Planet Group nu in totaal 300 IT-medewerkers in huis. 

Ook Bizztalent had een duidelijk strategisch belang bij de overname. We waren klaar om next level te gaan”, luidt het bij de drie partners. Maar dan kom je voor een keuze te staan: gaan we componenten van onze bedrijvigheid die niet tot de absolute corebusiness behoren — zoals HR, marketing en ondersteunende diensten – zelf opschalen, of zoeken we een grotere partner waar die bredere schaal al aanwezig is? Uiteindelijk leek die optie ons de beste. Planet Group biedt de sleutel om onze kwalitatieve groei verder te zetten. De synergie biedt een enorme meerwaarde voor zowel onze medewerkers als onze klanten.”

Gemeenschappelijke vibe

Er was voor de overname nog geen samenwerking geweest tussen IT-Planet en Bizztalent. Maar meteen viel ook de match op in hoe beide bedrijven met hun mensen omgaan. Dat werd pas nog bewezen toen bleek dat ze allebei werden genomineerd voor de Data News Awards, die op 30 mei 2024 worden uitgereikt. Beide partners zullen daar dus meedingen voor de IT Recruiting & Sourcing Company of the Year-award. We kenden elkaar nog niet echt toen we de overnamegesprekken startten, maar de gemeenschappelijke vibe op menselijk vlak was meteen duidelijk voelbaar”, zegt Baro.

Externe groei doorgezet

De nieuwe overname is inmiddels de vijfde acquisitie voor Planet Group en de 3de in het laatste jaar, sinds investeringsholding Creafund eind 2021 voor 30 procent in het kapitaal stapte. Sam Baro, die voor 70 procent eigenaar van de groep blijft, en Creafund – zetten toen een ambitieus groeiplan uit dat voorzag in een stevige organische en externe groei. Met de overname van Bizztalent wordt daarin een nieuwe stap gezet, in een sector die we goed beheersen. Ook in de toekomst blijft Planet Group verder uitkijken naar nieuwe specialisaties in flexibele en tijdelijke staffing”, zegt Kenneth Depuydt, partner bij Creafund.

Over Bizztalent

Bizztalent werd in 2012 opgericht door Jan Rombouts en Nick Smeyers. Soheel Latifi, in 2013 hun allereerste medewerker, werd In 2019 de derde partner. Bizztalent, dat gespecialiseerd is in staffing van IT-infrastructuur experten, is goed voor een omzet van 10 miljoen euro en telt 135 medewerkers over heel België. Het bedrijf is gevestigd aan de Frankrijklei in Antwerpen.

Over Planet Group

Planet Group, in 2006 opgericht door ondernemer Sam Baro, is gespecialiseerd in flexible en temporary staffing, met specialisaties in onder meer IT, HR, ENGINEERING, ZORG en INTERIM. In 2021 stapte investeringsholding Creafund voor 30 procent in het kapitaal van Planet Group om de groei van het bedrijf te versnellen. De bedrijvengroep is momenteel goed voor een geconsolideerde omzet van 125 miljoen euro en stelt meer dan 2.000 mensen tewerk, waarvan 110 in de backoffice in het Planet Business Center aan The Loop in Gent. Vanaf juli 2024 verhuist Planet Group zijn Gentse head office overigens naar de Blue Towers vlak naast de Planet Group Arena, het voetbalstadion van KAA Gent.

Over Creafund

Creafund is een onafhankelijke investeringsholding die op lange termijn werkt, gespecialiseerd in onder meer buy-outs en groeikapitaal voor middelgrote bedrijven. De investeringsholding werd opgericht in 2001, ondersteunde sindsdien meer dan 30 bedrijven in hun groei, en heeft momenteel 300 miljoen euro aan activa onder beheer, verspreid over een 12-tal deelnemingen. Creafund is in handen van een 100-tal Vlaamse ondernemersfamilies, naast het management van Creafund.