Van beginnende IT'er tot System Administrator: de evolutie van David

Duik in het verhaal van David, een ambitieuze IT-consultant die zijn roeping vond. Ontdek hoe hij evolueerde van een beginnende IT-specialist tot een zelfverzekerde System Administrator, gedreven door zijn passie voor probleemoplossing en organisatorische strategieën. Een verhaal vol groei, vertrouwen en persoonlijke ondersteuning!

Mijn onboarding bij Bizztalent is al meer dan acht jaar geleden, het is echt voorbij gevlogen. Voor die tijd had ik al wat ervaring opgedaan met verschillende IT-functies bij andere werkgevers. Mijn eerste job was het uitrollen van thuiswerk installaties, waarbij ik verantwoordelijk was voor het installeren van dockingstations en ervoor moest zorgen dat alles correct werkte bij de gebruikers thuis. Daarna evolueerde ik naar de rol van Quality Checker voor EID’s, waar ik ervaring opdeed in het controleren en waarborgen van de kwaliteit van elektronische identiteitsdocumenten.

Toen nam Soheel van Bizztalent contact met me op via mijn profiel op de VDAB-website. Het eerste gesprek was veelbelovend. Ik kreeg meteen het gevoel dat Bizztalent een persoonlijke aanpak hanteerde en echt op zoek was naar een project dat niet alleen bij mijn vaardigheden paste, maar ook bij mijn ambities en persoonlijkheid. Ze gaan effectief op zoek naar een project dat in lijn ligt met de verwachtingen van de werknemers.

Mijn eerste project was op de servicedesk van een biofarmaceutisch bedrijf. Het was destijds nog een junior positie maar wel een zeer belangrijke stap in mijn carrière. Na een jaar verhuisde de servicedesk naar Spanje, wat niet in mijn plannen paste. Vervolgens heb ik op verschillende projecten gezeten en heb ik de kans gehad om te groeien en te evolueren in steeds nieuwe uitdagende IT omgevingen.”

Ik kreeg meteen het gevoel dat Bizztalent een persoonlijke aanpak hanteerde en echt op zoek was naar een project dat niet alleen bij mijn vaardigheden paste, maar ook bij mijn ambities en persoonlijkheid.”

Zo klom ik uiteindelijk op tot de rol van System Administrator, waar ik mijn passie voor het onderzoeken van systemen kan waarmaken, en zo mijn steentje bijdraag aan de groei van IT. Deze stappen worden steeds ondersteund door de constante groeimogelijkheden binnen BT, waardoor het als een natuurlijke progressie aanvoelt. Zo kreeg ik de nodige training en begeleiding. 

Ik ben meer iemand van on-the-job leren, dus het constant bezig zijn met projecten en ervaring opdoen heeft me het meest geholpen. Telkens toen ik aangaf dat ik aan het einde van mijn leercurve zat, vonden ze een nieuw project dat me uitdaagde. Dat enthousiasme en die steun hebben me gebracht waar ik nu ben.

Het verschil tussen een Support functie en System Administrator gaat veel dieper dan alleen de benadering van problemen. Als System Administrator ben je niet alleen verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten wanneer ze zich voordoen, maar je moet ook proactief zijn in het anticiperen op problemen en het implementeren van oplossingen. Dit vereist een grondige kennis van systemen en technologieën, evenals een scherp inzicht in de behoeften van de organisatie en haar gebruikers.

Als System Administrator moet je constant bezig zijn met het monitoren en beheren van systemen, het identificeren van mogelijke zwakke punten en het implementeren van preventieve maatregelen om de algehele stabiliteit en efficiëntie te waarborgen. Dit vergt niet alleen leergierigheid, maar ook een diepgaand begrip van IT-infrastructuren, netwerken, beveiligingsprotocollen en geavanceerde probleemoplossingstechnieken. Je moet in staat zijn om complexe problemen te analyseren, te diagnosticeren en op te lossen. Dit vraagt om een combinatie van technische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en een goed ontwikkeld oog voor detail.”

DSC4231 4

Meer weten over de Bizztalent cultuur?

DSC4240
Als System Administrator ben je niet alleen verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten wanneer ze zich voordoen, maar je moet ook proactief zijn in het anticiperen op problemen en het implementeren van oplossingen.”

Daarnaast vereist de rol van System Administrator een hoog niveau van zelfstandigheid. Je bent verantwoordelijk voor het project dat je uitwerkt en dus ook voor de daaraan gekoppelde resultaten. 

Het is een uitdagende rol die veel voldoening kan bieden voor degenen die graag bezig zijn met probleemoplossend denken en organisatorische strategie. Het vergt toewijding aan professionele ontwikkeling en groei, met als resultaat dat je bijdraagt aan het succes en de groei van de organisatie.

De opvolging binnen Bizztalent is uitstekend. Ze bellen regelmatig om te checken hoe het gaat en nemen actie als er problemen zijn. Ik voel me echt gesteund en het feit dat ze ook naar mijn kant van het verhaal luisteren, geeft me vertrouwen.”

Het is een uitdagende rol die veel voldoening kan bieden voor degenen die graag bezig zijn met probleemoplossend denken en organisatorische strategie.”

Wat opleidingen betreft, Bizztalent biedt zowel klassikale trainingen als individuele opleidingsmogelijkheden aan. Ze luisteren naar wat je nodig hebt en moedigen je aan om extra cursussen te volgen.

Wat Bizztalent onderscheidt van andere IT Consultancy bedrijven is de persoonlijke aanpak. Ze geloven echt in hun personeel en nemen de tijd om te luisteren. Ik heb wel al bij andere werkgevers gezien dat de werknemer op staande voet werd ontslagen omdat de klant effectief een probleem had met die werknemer. Ook al vonden we als collega’s niet dat dat correct was. Er werd dan een beslissing genomen zonder naar de werknemer te luisteren. Indien men luistert naar de twee kanten kan men het volledige verhaal beter begrijpen en op basis hiervan een besluit nemen.

Ik heb ook al gezien dat sommige bedrijven effectief heel strikt zijn met hun timing, policies, en hun eigen wensen, maar niet met de vraag van de werknemer. Wanneer je timesheet bij Bizztalent niet meteen in orde is gaan ze je eerst even rustig opbellen in plaats van daar meteen sancties aan te verbinden. Men neemt de tijd om problemen op te lossen in plaats van meteen te straffen, en dat maakt een wereld van verschil. Het voelt als een hechte gemeenschap waarin mijn groei als professional echt wordt ondersteund en gewaardeerd.

"Bizztalent hecht geen belang aan ras, uiterlijk of religie. Dat is eerder zeldzaam tegenwoordig, en daarom voel ik me hier zo goed."- Feedback uit werknemersenquête 2021

Ben jij de collega die wij zoeken?